Verhuur instrumenten

Voor beginnende cursisten is het mogelijk dit instrument via het cultuurcentrum te huren. De huurprijs voor het eerste jaar bedraagt € 18,- per maand en voor het tweede jaar € 23,- per maand. Na deze twee jaar is het de bedoeling dat de cursist zelf een instrument aanschaft. Dat kan eventueel het gehuurde instrument zijn.

Een eigen instrument aanschaffen of huren
De aanschaf van een muziekinstrument is een bijzondere en vaak ook kostbare gebeurtenis. Laat je vooraf informeren en adviseren door de docent om een foute keuze te voorkomen. Nieuw is niet altijd beter; een goed tweedehands instrument kan een uitstekend alternatief zijn voor een meestal duurder, nieuw instrument.

Het cultuurcentrum heeft een beperkt aantal huurinstrumenten beschikbaar, in principe voor beginnende cursisten. Zo kan de leerling een jaar lang proberen of de instrumentkeuze wel de juiste is geweest.

Voor een aantal muziekinstrumenten, zoals de viool, die moeten aansluiten op de lengte van een kind wat nog in de groei is, zijn prima alternatieven voor langere huurperiodes, de muziekdocent adviseert hierin.

Weer inleveren
Een gehuurd instrument moet aan het einde van het cursusjaar, dus vóór de grote vakantie, worden ingeleverd bij de administratie, zodat er tijd is voor revisie.