microfoon

Zang, klassiek en musical

Zingen is de meest beoefende vrijetijdsbesteding in Nederland. Wat is er nou zo leuk aan zingen? Wat heel leuk is, is dat je zelf je eigen instrument bent waarmee je kunt experimenteren en ontdekkingen doen.
Misschien lijkt het je wel leuk, maar moet je het nog helemaal ontdekken of misschien heb je al ervaring met zingen en wil je nog veel meer leren. Bij de zanglessen kun je je ontdekkingstocht van het zingen starten en ook voortzetten.

Tijdens de lessen werkt docent Arlene Coyle met plezier aan je stem om deze op een gezonde en functionele manier te gebruiken.
Met behulp van stemvorming- en ademhalingsoefeningen wordt het stembereik steeds groter en ontwikkel je een eigen klank. Daarnaast besteedt Arlene aandacht aan de interpretatie van tekst en presentatie van hetgeen je zingt. Ze geeft graag les aan zowel kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden.

Het instrument
Ieder mens op de wereld heeft één eigen, uniek instrument; de stem.  Als  je gaat zingen gebruik je jouw stem en lichaam als instrument.
Door middel van adem, het gebruik van je buikspieren en middenrif, die de adem ondersteunen, stuur je die adem langs twee snaren in je keel, je stembanden, en naar verschillende holtes in je lichaam. Daar gaat de ademstroom trillen en ontstaat er een toon:  ‘Jouw Stemgeluid’.  Voor iedereen is dat stemgeluid uniek, want niemand is of klinkt hetzelfde.

Verschillende muziekstijlen vragen om verschillende technieken. Melodieën en teksten zingen, jezelf kunnen presenteren en overdragen; er wordt veel van je verwacht als zanger(es).

• Dinsdag

Proefles

Spreekt zangles je aan? Volg een proefles!

• Musical en schrijven
  • Zang