Muziek Speelgroep VB

Op maandagavond hebben wij een hele enthousiaste groep muziekliefhebbers in cultuurcentrum Heemskerk. Het zijn volwassenen met een verstandelijke beperking die muziek luisteren, muziek maken, zingen, spelen en bewegen op muziek.

We gaan nu ook een nieuwe groep starten die ruimte biedt aan maximaal 10 jongeren van 12 jaar tot 20 jaar met een verstandelijke beperking. De groep moet nog samengesteld worden, dus we weten nog niet wat we samen allemaal kunnen. We hopen 10 jongeren te begroeten die zin hebben om eens per week met elkaar te zingen, te luisteren naar muziek en wie weet zelf mee te doen op een instrument…!

We maken het veilig en gezellig in de groep, zodat er mogelijkheid tot ontwikkeling is. Hierbij horen een vast begin- en eindlied, en vaste momenten voor de verschillende onderdelen zoals zang, instrumentaal, luisteren en bewegen.

Herkenning is belangrijk: we herhalen wat we geleerd hebben. Thema’s helpen ons bij de les te blijven. Jaarfeesten, jaargetijden, dieren, cowboys, allerlei onderwerpen die de aandacht vragen kunnen een thema worden waar we een aantal weken mee werken.

Het is belangrijk dat de deelnemers zelfstandig in een groep kunnen functioneren, en tijdens de muziek geen verzorging nodig hebben. Er is een proefperiode voor iedere nieuwkomer. Dit betekent dat je met je begeleider/mentor na de tweede les beslist of je je thuis voelt bij ons, en wij beslissen of we met elkaar kunnen werken. Zo ja, dan ga je het hele jaar muziek maken op maandag!

• Maandag

• Tinie Doedens

Op maandagavond in het Cultuur Centrum Heemskerk hebben wij een hele enthousiaste groep muziekliefhebbers. Het zijn volwassenen met een verstandelijke beperking die muziek luisteren, muziek maken, zingen, spelen en bewegen op muziek.

We gaan nu ook een nieuwe groep starten die ruimte biedt aan maximaal 10 jongeren van 12 jaar tot 20 jaar met een verstandelijke beperking. De groep moet nog samengesteld worden, dus we weten nog niet wat we samen allemaal kunnen. We hopen 10 jongeren te begroeten die zin hebben om eens per week met elkaar te zingen, te luisteren naar muziek en wie weet zelf mee te doen op een instrument….!

Herkenning is belangrijk: we herhalen wat we geleerd hebben.

Thema’s helpen ons bij de les te blijven. Jaarfeesten, jaargetijden, dieren, cowboys, allerlei onderwerpen die de aandacht vragen kunnen een thema worden waar we een aantal weken mee werken.

Praktische info: