Drums

Op Cultuurcentrum Heemskerk kun je les krijgen op allerlei verschillende slagwerkinstrumenten. Naast de lessen op het drumstel is het ook mogelijk om melodisch slagwerk (marimba, vibrafoon en xylofoon) en latin percussie (conga, bongo en timbales) te leren bespelen. Tijdens de lessen staat naast het leren notenlezen en beheersen van het instrument ook vooral samenspel centraal. Meedrummen met je favoriete cd en samenspellessen komen veelvuldig aan bod.
Het enige dat je nodig hebt voor de slagwerklessen is een lesboek en een paar drumstokken. En mocht je na een paar maanden de smaak te pakken hebben, dan is het zeer gewenst om een drumstel of andere slagwerkinstrument aan te schaffen, zodat je thuis flink kunt oefenen.

Drumstel
De meeste lessen staan in het teken van het drumstel. Een drumstel bestaat uit verschillende instrumenten (snaredrum/bassdrum/toms/cymbals/hihat) die je met je vier ledematen (armen en benen) bespeeld. Aangezien je met je handen en benen hele verschillende ritmes tegelijk speelt, zal dit in het begin best lastig zijn. Maar na wat oefenen en tips van je docent, kun je zeker na een paar lessen met een liedje meedrummen.

Kinderen vanaf 7 á 8 jaar kunnen starten met drumles, afhankelijk van hun lengte, motoriek en coördinatie.

Melodisch slagwerk
De gestemde slagwerkinstrumenten die je op de muziekschool kunt leren bespelen zijn de marimba, vibrafoon en xylofoon. De marimba en xylofoon zijn van hout en de vibrafoon is gemaakt van metaal. Je zult nu naast ritme ook toonhoogte leren lezen, zodat je al snel een liedje op je instrument kan spelen.

Latin-percussie
De belangrijke latijns-amerikaanse slagwerk instrumenten die je bij ons kunt ontdekken zijn de conga’s, bongo’s en timbales. Deze instrumenten horen je veel in de Cubaanse salsa muziek, maar worden ook steeds meer in de hedendaagse popmuziek gebruikt. Als je les wilt op deze instrumenten, kom je ook kleinere Zuid Amerikaanse instrumenten tegen zoals de claves, maracas en cowbell.

• Maandag
  • Dinsdag
  • Donderdag

Proefles

Onze docenten Willem en Jeroen vinden het erg leuk om mensen kennis te laten maken met het fenomeen drummen. Voor hen is drummen een prettige ontspanning en nog steeds een hobby. En dat terwijl ze bij elkaar al 30 jaar professioneel drummer zijn.

Wil jij leren drummen of speel je al ? Beginnend, gevorderd of vergevorderd, ongeacht je leeftijd, onze docenten gaan met je aan de slag. Kinderen kunnen starten vanaf 7 jaar.

WAAROM DRUMMEN ?

-Door het drummen ontstaat er een snellere focus -Het verbetert dus het concentratievermogen -De linker-en de rechterhersenhelft worden tegelijkertijd gestimuleerd -Het verhoogt de creativiteit, ook bij andere activiteiten -Drummen ontspant en bevordert het ritmegevoel

Maak snel een afspraak voor een gratis proefles of kom langs tijdens een open dag!

• Jongeren 12+
  • Kinderen t/m 12 jaar