mevrouw met saxofoon

Saxofoon

De saxofoon is een bekend instrument. In veel popbandjes en jazz-ensembles zit een saxofoon, vaak meerdere en verschillende soorten. Zo heeft Marco Borsato altijd een saxofonist in zijn band en op de cd van Caro Emerald hoor je regelmatig een bariton sax meeknorren. Ook in harmonie- en fanfare-orkesten (bijvoorbeeld Symfonisch Blaas Orkest Tata uit Beverwijk en Muziekvereniging St. Caecilia uit Heemskerk) worden saxofoons bespeeld in allerlei soorten en maten.

Het instrument
De bekendste saxofoon is een alt saxofoon, hier leert bijna iedereen op spelen. Maar er zijn ook een sopraan, tenor en bariton saxofoon. Allemaal verschillend qua grootte en klank. De sopraan is de hoogste van het setje, daarna de alt, tenor en als laagste en grootste de bariton saxofoon.

Muzikaal gezien kun je alle kanten op met de saxofoon. Van een mooi en zacht klassiek liedje, tot een ruige solo in een rocknummer.
Saxofoon leren spelen is niet moeilijk. Eigenlijk speelt iedereen na de eerste les al een bekend liedje. Je begint met een paar tonen, elke week komt er een toon bij. Zo leer je spelenderwijs waar al die kleppen voor dienen.
Leeftijd speelt geen rol, of je nu 7 of 67 bent, saxofoon leren spelen kan altijd.

Instrument huren
Voor beginnende cursisten is het mogelijk dit instrument via het cultuurcentrum te huren.

• Woensdag
  • Vrijdag

Proefles

Spreekt de saxofoon je aan? Volg een proefles!

• Jongeren 12+
  • Kinderen t/m 12 jaar