jongen speelt piano

Piano

De piano is een veelzijdig instrument, waarbij  je in allerlei stijlen van klassiek tot pop en jazz kunt leren spelen.
Bij Cultuurcentrum Heemskerk kun je vanaf  je zevende  jaar beginnen met pianoles. Je begint met leuke, eenvoudige speelstukjes door middel van lesboeken met cd. Naast het lesboek krijg je ook veel andere bladmuziek  mee, die speciaal op jouw niveau wordt geschreven. Je eigen inbreng is van harte aanbevolen.

Instrument
De piano hoort bij de toets- en snaarinstrumenten. Er zijn drie typen piano’s: de rechtopstaande piano, de vleugel, en de elektrische piano. Deze instrumenten hebben allen zogenaamde ‘gewone’ toetsen, wat ten goede komt aan het touche (aanslag) en het instrument zijn dynamiek verleend.

Het eerste lesjaar kun je eventueel op een keyboard oefenen, daarna raden we aan om een ander instrument te kopen. De elektrische piano heeft als voordeel dat het minder ruimte inneemt, goedkoper is, en aan te sluiten op randapparatuur zoals computers voor o.a. muzieknotatie.

De ‘gewone’ piano klinkt mooier, en behoudt jarenlang zijn waarde. Bij aanschaf van een tweedehands instrument kun je altijd informeren bij de stemmer of het instrument in goede staat is.

Aanschaf piano
In verband met de aard van het instrument en de eigen voorkeuren verhuren wij geen piano’s. Op ons informatiebord, hal Kerklaan, hangen regelmatig aanbiedingen van tweedehands piano’s. Als je niet veel ruimte hebt, kun je denken aan een digitale piano (dat is niet hetzelfde als een keyboard). Vraag je docent om informatie.

• Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag

Proefles

Spreekt de piano je aan? Volg een proefles!

• Jongeren 12+
  • Kinderen t/m 12 jaar