Elektrische gitaar

Wil je lekker hard spelen en gillende gitaarsolo’s ten gehore brengen? Dan heb je een elektrische gitaar nodig. Aangesloten op een versterker kun je eindeloos variëren in sound. Wil je de buren en familieleden niet lastigvallen, sluit je gewoon een koptelefoon aan op de versterker.

Maar ook kan je op elektrische gitaar op subtiele wijze akkoorden laten klinken in een ballad, of overschakelen van klassiek klinkend getokkel naar een heavy rockende gitaar riff. Veelzijdigheid is troef.

Verder kun je bij ons in een bandje (leren) spelen en kun je live optreden bijvoorbeeld via het Bachhh pop collectief, een samenwerkingsverband tussen verschillende muziekscholen. (meer info: http://bachhh.hyves.nl )

Aanschaf elektrische gitaar
In verband met de kwetsbaarheid van het instrument en de eigen voorkeuren verhuren we geen elektrische gitaren.
De aanschaf van een geschikte elektrisch gitaar kun je (ook voor begin van het lesjaar) met je docent bespreken. Onze docenten zijn allemaal ervaren gitaar kopers en weten precies wat je nodig hebt en waarop je bij de koop van een gitaar moet letten.

Ook een tweedehands gitaar kan een interessante optie zijn. Maar meestal adviseren wij het kopen van een zogenaamd ‘beginnerssetje’, bestaand uit een gitaar (met hoes), een versterker, snoer en gitaarband. De prijzen variëren tussen de 150 en 350 euro.

Mocht je na een jaar toch besluiten om te stoppen (wat uiteraard bijna nooit gebeurt 😉 kun jij je set vaak doorverkopen aan een dan beginnende leerling.  Dat scheelt weer in de kosten!

Gevorderde leerlingen die al langer les hebben adviseren we toch iets meer uit te geven en bijvoorbeeld een Fender Stratocaster of een Gibson Les Paul te kopen. Je weet dan immers al dat je gitaar spelen leuk vindt en een goede gitaar verhoogt het speelplezier en gaat bovendien een heel leven mee.

• Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag

Proefles

Spreekt de elektrische gitaar je aan? Volg een proefles!

• Jongeren 12+
  • Kinderen t/m 12 jaar