blokfluit

Blokfluit

De blokfluit is één van de oudste blaasinstrumenten. Ze zijn goed bespeelbaar, door zowel kinderen als volwassenen. Voor jonge kinderen is de sopraanblokfluit het meest geschikt, volwassenen kunnen beginnen met de altblokfluit. Deze is groter van formaat en lager van klank. Ook de Tenor, Bas en Grootbas behoren tot de Blokfluitfamilie.

Het instrument
Blokfluiten zijn er in zeer veel verschillende soorten en maten, de lengte kan van 10 cm tot zo’n 320 cm variëren. Op de blokfluit wordt voornamelijk barokmuziek gespeeld, maar er is ook veel oudere muziek en veel modernere muziek voor dit instrument geschreven.

Blokfluitensemble
Voor ervaren blokfluitspelers hebben we een blokfluitensemble: Recorders Round. We spelen elke maandag van 20.00 tot 21.00 uur in de grote Zaal van het Cultuurcentrum.

• Maandag
  • Woensdag

Proefles

Spreekt de blokfluit je aan? Volg een proefles!

• Jongeren 12+
  • Kinderen t/m 12 jaar