basgitaar

Basgitaar

Geen band kan zonder de diepe tonen van deze (doorgaans) 4-snarige elektrische gitaar. Samen met de drums leg je de ritmische basis onder de muziek. Als bassist ben je niet alleen gauw welkom in een band, maar ook nog eens behoorlijk belangrijk. We focussen op groove, zelf baslijnen en liedjes maken, techniek of toelating voor het conservatorium.

De basgitaar is een snaarinstrument (doorgaans viersnarig) dat wordt gebruikt in bijna iedere vorm van moderne muziek. De stemming is standaard E-A-D-G; gelijk aan de laagste vier snaren van een gitaar, maar dan een octaaf lager. Meestal wordt een basgitaar uitgevoerd met frets, maar fretloze basgitaren bestaan ook.

De meeste basgitaren zijn elektrisch, maar er zijn ook akoestische basgitaren gemaakt. Vanwege de (te) kleine klankkast is de akoestische basgitaar zonder versterking niet echt goed toe te passen. De klank lijkt wel meer op die van een pizzicato bespeelde contrabas.

Aanschaf basgitaar
In verband met de kwetsbaarheid van het instrument en de eigen voorkeuren wordt er geen basgitaar verhuurd. Vraag voor aanschaf van het instrument de docent om informatie.

Vanaf 8 jaar

• Dinsdag

Proefles

Spreekt de basgitaar je aan? Volg een proefles!

• Jongeren 12+
  • Kinderen t/m 12 jaar