Bariton

Bariton/ euphonium

De bariton/euphonium- of trombonelessen kunnen worden gevolgd vanaf de leeftijd van 7 a 8 jaar. In de lessen leer je de basistechniek om deze instrumenten te bespelen. Ook speel je bekende film- en tv-muziek of gewoon lekkere pop- of swingmuziek, meestal met een boek met echte band- of orkestbegeleiding op CD erbij.

Bariton/ euphonium
De bariton is een koperen blaasinstrument het instrument behoort tot de familie van de tuba’s. Het instrument wordt vooral in harmonie- en fanfareorkesten gebruikt.

Trombone
De trombone (in de volksmond ook wel foutief schuiftrompetgenoemd) is een een koperen blaasinstrument. De buis van de trombone is vergeleken met de trompet langer, het mondstuk is groter en de beker is wijder. Het instrument kan daardoor lager spelen.
De verschillende tonen ontstaan door het in- en uitschuiven van de buis. Op de muziekschool is zowel voor de beginnende trombonist of euphoniumspeler een speciaal voor kinderen ontworpen instrument te huur.

Instrument huren
Voor beginnende cursisten is het mogelijk dit instrument via het cultuurcentrum te huren.

Koperblazers tijdens de open dag, 31 mei 2015

• Vrijdag

Proefles

Spreekt één van deze instrumenten je aan? Volg een proefles!

• Jongeren 12+
  • Kinderen t/m 12 jaar