Akoestische gitaar, voor docenten

Tijdens deze cursus leer je de liedjes die bij jou in de klas/ op de peuterspeelzaal worden gezongen, te begeleiden op gitaar. Eerst leer je eenvoudige akkoorden, zodat je zo snel mogelijk de liedjes in de klas kunt begeleiden.

Tijdens de lessen komen onder- midden- en bovenbouwliedjes aan de orde. Het repertoire sluit aan bij feesten, seizoenen, kinderboekenweek of op projecten die op de basisschool/ peuterspeelzaal actueel zijn. Uiteraard is het na verloop van tijd ook mogelijk om andere muziek te spelen, bijvoorbeeld popliedjes of andere samenspeelmuziek. Dit gebeurt in overleg met de groep.

Ervaring is niet vereist, alles wordt stapsgewijs aangeboden. Een eigen akoestische gitaar is wel noodzakelijk om thuis te kunnen oefenen.

De lessen worden één keer in de veertien dagen gegeven op woensdag- of donderdagavond. De lessen duren één uur. Doorstromen in meer gevorderde groepen is mogelijk. Het is mogelijk op ieder gewenst niveau les te volgen.

Aanschaf gitaar
Vanwege de geringe aanschafprijs van een gitaar (vanaf € 75,-) verhuurt de muziekschool dit instrument niet; aanschaf is voordeliger dan huur.
Gitaren zijn er in verschillende maten en prijsklassen. Overleg met je docent over de aanschaf van een gitaar.

• Woensdag
  • Donderdag