Accordeon

Tijdens de accordeonlessen leer je eerst hoe je het instrument vasthoudt, daarna hoe het geluid gemaakt wordt. Daarna is het tijd om muziek en plezier te maken. Tijdens de eerste les speelt iedereen al een liedje. Na ongeveer twee maanden doe je waarschijnlijk al mee met het accordeonensemble. Dit ensemble bestaat uit zowel beginnende als gevorderde cursisten, de muziek is speciaal hiervoor aangepast.

Het instrument
De accordeon is een toets-/knop-  en een blaasinstrument tegelijk. Aan de rechterkant zitten toetsen/knoppen  voor de melodie. Aan de linkerkant zitten knoppen om bassen en akkoorden te spelen. Het gedeelte in het midden is de balg. Deze beweeg je tijdens het spelen heen en weer. Zo wordt de lucht die nodig is om tonen te maken door het instrument geblazen. Dit klinkt ingewikkelder dan het is. Iedereen speelt in de eerste les al een liedje.

Door de verschillende registers op de accordeon is het instrument zeer geschikt voor allerlei muziekstijlen. Van Franse musettes, balkan, pop/rock, smartlappen tot klassieke muziek.|

Instrument huren
Voor beginnende cursisten is het mogelijk dit instrument via het cultuurcentrum te huren.

• Dinsdag

Proefles

Spreekt de accordeon je aan? Volg een proefles!

• Jongeren 12+
  • Kinderen t/m 12 jaar