mini djembe

Muziek op Schoot

Kinderen genieten van muziek, ze hebben er veel plezier mee. Baby’s luisteren met grote aandacht naar een liedje, rustige kniespelletjes worden met plezier gespeeld. Peuters zingen zelf erg graag en vinden het leuk om met eenvoudige muziekinstrumenten te experimenteren en te improviseren.

Bekend is dat het luisteren naar en vooral het maken van muziek het concentratievermogen vergroot.

Samen zingen, dansen, luisteren, en muziek maken bij (oude en nieuwe) liedjes die passen bij dit jaargetijde, is niet alleen erg leuk om te doen, het is ook een belangrijke ondersteuning in het ontwikkelingsproces van jonge kinderen.

Door deze activiteiten worden de muzikale- en andere ontwikkelingsgebieden zoals de spraak- taal ontwikkeling, de motorische ontwikkeling, en de sociaal- emotionele ontwikkeling gestimuleerd!

De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 1,5 jaar tot 4 jaar. Belangrijker dan de leeftijd is het of het kind zelfstandig kan lopen. Als dat het geval is, zullen kind en begeleider veel plezier aan de cursus beleven. De inschrijving is voor een kind met een (liefst dezelfde, vertrouwde) volwassene. Dit kan een ouder, grootouder, oppas of iemand anders zijn. Het is echt niet belangrijk dat u kunt zingen of een instrument bespeelt. Iedereen kan meedoen!

Na afloop is er gelegenheid om nog even gezellig na te zitten. De koffie, thee en limonade wordt verzorgd!

De gediplomeerde en ervaren (dwarsfluit en Muziek op schoot) docente is Liesbeth van der Blom.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en start op vrijdag 13 oktober.

De eerste groep met kinderen van ± 1,5 tot ± 2,5 jaar start om 9.30 uur.

De tweede groep met kinderen van ± 2,5 tot 4 jaar start om 10.30 uur.

De les duurt ongeveer 45 minuten.

Afhankelijk van het (gezins-) inkomen is speel-mee korting mogelijk van € 16,-. Kijk voor meer informatie bij ‘Tarieven’. Ook de gemeente heeft verschillende mogelijkheden om korting aan te vragen. Kijk voor meer informatie op www.heemskerk.nl of bel naar telefoonnummer 140251.

• Vrijdag

Tarief

De Muziek op Schoot cursus kost € 80,- (Speel mee korting is mogelijk afhankelijk van de hoogte van het inkomen. Meer informatie over de korting is te vinden bij ‘Tarieven’).

• Dans

• Kinderen t/m 4 jaar