MediaKids Vlinder

MEDIAKIDS WEER VAN START!

Heemskerk FM em 251tv bieden 6 kinderen van groep 7 of 8 de kans om op woensdagmiddag in de studio van Heemskerk.fm een live radio- en tv-programma te maken en uit te zenden. Dit programma wordt herhaald in het weekend op zaterdag en zondag om 11:00 uur op kanaal 42 van Ziggo. Een unieke activiteit die in Heemskerk mogelijk is en waar kinderen op een leuke manier met mediawijsheid bezig zijn!

De leerlingen gaan eerst redactiewerk uitvoeren, gaan vragen bedenken voor de leerkracht, mogen zelf muziek uitzoeken, krijgen instructies om de camera te bedienen, hoe met de microfoon om te gaan, mogen zelf de regie voeren enz. De kinderen worden in 2 groepen verdeeld. De ene groep begint met radio en de andere met tv en na een half uur ruilen ze om. Zo komen ze allemaal aan bod met zowel radio als tv. Kortom van a t/m z maken zij echt zelf een uur radio en tv!

De aanmelding gaat via school. De kinderen krijgen hier vanzelf bericht over. Aanmelden via deze website is niet mogelijk.

Deze activiteit is een samenwerking met Brede school Heemskerk.

meer informatie en aanmelden: (website brede school) https://www.welschapwelzijn.nl/activiteiten/brede-schoolactiviteiten/overzicht?userid=20&aid_list=7&vv5id=394

Tijdstip: 13:30 tot 16:00 uur.

• Woensdag

• Groep 7/8 van de basisschool