Peter Stam

Dirigent Divertimento en bandleider Young Pop Collective
Al op jonge leeftijd begon Peter Stam met koorzang, orgel en viool. Zijn voorkeur voor orgel bleek al snel en na het behalen van een aantal prijzen op verscheidene muziekfestivals besloot hij zich geheel op dit instrument te concentreren.

In 1988 studeerde hij voor Docerend Musicus af bij Peter Rijs aan het conservatorium van Alkmaar en in 1990 behaalde hij zijn Uitvoerend Musicus diploma aan het conservatorium van Enschede. Hij verzorgde tal van concerten en trad als solist onder meer op met het Conservatorium Orkest en het VU-orkest te Amsterdam.

Daarnaast studeerde hij compositie bij Daan Manneke en Geert van Keulen en orkestdirectie bij Joop van Zon eveneens in Amsterdam.

Behalve voor klassieke muziek is er ook altijd interesse geweest voor de lichte muziek, onder meer door het volgen van Masterclasses bij het Metropole-orkest.

Sinds 1997 dirigeert Peter Stam met veel plezier Symfonieorkest Divertimento uit Heemskerk. Daarnaast is hij als docent verbonden aan de muziekscholen van Heemskerk en Haarlem. Tevens is hij sinds 1992 dirigent Noord-Hollands Promenade Orkest uit Haarlem, en geeft hij leiding aan het Young Pop Collective.

Contact:
pch.stam@planet.nl