Miklós Fürst

Miklós Fürst heeft  Saxofoon Jazz en Pop gestudeerd aan de HKA.

Al voor zijn afstuderen, was hij zowel als uitvoerend saxofonist, als docerend saxofonist, aan het werk. Hij maakt al jaren, met meer en minder bekende bands en artiesten, de binnenlandse en buitenlandse podia onveilig, leidt orkesten en BigBands, is een graag geziene gast bij DJ’s, heeft een eigen Quintet, en schrijft en arrangeert muziek. De lessen hebben een open karakter; het repertoire ligt niet van te voren vast.

Samen wordt een plan gemaakt,waarbij uitgegaan wordt van :

-de wensen van de student.

-het ontdekken en beheersen van de technische vaardigheden nodig voor het bespelen van de saxofoon.

-de ontwikkeling van leesvaardigheid (notenschrift) handig, als je met andere (orkesten/bands) wilt spelen.

-theorie (toonladders, akkoorden, muzikale taal, stemming, de stemming van andere instrumenten)

-zelf liedes maken -ontwikkeling van het muzikale voorstellingsvermogen, lees: het herkennen van melodie, ritme, en toonsoort, zodat men zelf in staat is, liedjes te spelen, en zelf uit te zoeken.

-improviseren (zelf verzinnen van melodietjes) op bestaande, of bedachte liedjes.

Miklós is een erg gedreven Saxofonist, die je graag wil coachen om je doelen te bereiken! Een intrinsieke motivatie, vind hij dan ook belangrijk! Maar voor iedereen, die Saxofoon wil leren spelen, heeft hij een idee. Hij begeleidt een ieder, op de piano, zodat je nooit alleen staat te spelen!

Voor mogelijkheden over de verschillende soorten lessen, zie de website.

miklos.furst@gmail.com

tel:06-47134322