Matthijs Tuijn

Na op vroege leeftijd begonnen te zijn op keyboard heeft Matthijs Tuijn (1983) op 17-jarige leeftijd de overstap naar gitaar gemaakt. In de daarop volgende jaren is hij een diversiteit aan stijlen gaan leren, van metal en rock via blues naar jazz. Hij nam veel ervaring op in het bandjescircuit en startte de jazzrock formatie ‘Satisfaction Injection’ op, waarvoor hij ook muziek begon te schrijven.

In 2006 begon Matthijs met een studie ‘jazz & pop’ aan het Utrechts Conservatorium. Hier heeft hij gitaar gestudeerd bij Marcel Karreman, Wim Bronnenberg en Eef Albers. Verder heeft hij lessen gekregen van o.a. Bert van den Brink, Anton Goudsmit, Marc van Vugt, Hans Mantel, Oene van Geel, Hans Hasebos, Theo de Jong, Ge Bijvoet en workshops en masterclasses gevolgd van o.a. Jonathan Kreisberg en Jesse van Ruller. Ook heeft hij methodiek- en muziek-didactische lessen gekregen en stages gelopen, om in 2010 af te studeren als uitvoerend en docerend musicus. In 2011 kreeg Matthijs een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds om nar New York te gaan en heeft daar lessen gevolgd aan het NYU (New York University).

Door zijn vroege popachtergrond gecombineerd met de jazzstudie aan het conservatorium heeft Matthijs zich ontpopt tot een zeer veelzijdig en kleurrijk musicus. In de laatste jaren was hij actief in coverbands, musicals, een opera, instrumentale rock- en jazzbands, vrije geïmproviseerde muziek en meer.

Neem gerust contact op voor een proefles matthijstuijn@gmail.com