Hans Schoorl

Graag wil ik mij voorstellen. Mijn naam is Hans Schoorl en ben al jaren met veel plezier werkzaam als piano- en keyboard docent bij het Cultuurcentrum Heemskerk. Mijn opleiding heb ik gevolgd op het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Toos Onderdenwijngaard en de Australische pianist Geoffrey Madge en keyboard op het Conservatorium Alkmaar.

Wat heb ik je te bieden?

De lessen zijn voor alle leeftijden, jong en oud zijn welkom. In de muzieklessen kan je naar eigen interesse ervaring opdoen in verschillende muziekstijlen zoals pop, klassiek, jazz en tevens improvisatie. Natuurlijk leer je ook het notenschrift en algemene kennis over de muziek zoals akkoorden, toonsoorten en samenspel. Tevens kun je je verbreden op het gebied van geluidstechniek, produceren en opnametechniek en dat ook in de praktijk met behulp van computers beoefenen. Je leert gebruik te maken van moderne technieken en daarmee een andere vorm van creativiteit ontwikkelen. Het is leuk als je je eigen songs kan produceren en laten horen aan anderen.

Veel lesmateriaal wordt door mij met behulp van software in de vorm van bladmuziek, mp3 en midi aangeboden, zodat je op verschillende wijzen de best passende manier om jezelf muzikaal te ontwikkelen.

Een muziekinstrument bespelen bevorderd de samenwerking tussen de twee hersenhelften en maakt je slimmer en gelukkiger. Muziek maken is plezier voor jong en oud!

Als je nog niet over een piano beschikt is het geen probleem om dat in het begin op een keyboard te oefenen. Later kan je dan alsnog een akoestische of elektrische piano aanschaffen. De persoonlijke interesse van de leerling is altijd het uitgangspunt.

Wilt u eventueel een persoonlijke proefles, dan kunt u deze geheel vrijblijvend aanvragen. Bij Cultuurcentrum Heemskerk geef ik op alle dagen les.

U bent van harte welkom !

Hans Schoorl, Docent piano en keyboard, Cultuurcentrum Heemskerk

Email:  hans_schoorl@ziggo.nl