Hans Chialastri

Elektrische gitaar en Popcursus

ELEKTRISCHE GITAAR
Nadat ik mijn eerste brommer had ingeruild voor mijn eerste elektrische gitaar nam ik contact op met mijn buurjongen, die mij op enthousiaste wijze de eerste akkoorden aanleerde. Na een half jaar richtte ik samen met deze gitaar -goeroe onze eerste band op.

De lessen
Tijdens de gitaarlessen die ik verzorg wordt o.a. met behulp eenvoudige muzieknotatie voor de gitaar tablatuur – de leerling wegwijs gemaakt. Deze tablatuur wordt onder meer gebruikt in een gratis te downloaden software programma. Zo is het voor beginnende gitarist mogelijk om met de afspeelfunctie van dit programma liedjes, akkoorden en solo’s in te studeren. Muziekbestanden (tabs) kunnen in dit programma geopend worden zodat de leerling in staat is thuis optimaal te oefenen.

Om rock en popmuziek goed te laten klinken wordt er veel aandacht besteed aan typische speeltechnieken zoals het plectrumgebruik, slides, pull-offs en hammer-ons.

POPCURSUS

Drie jaar na mijn eerste contact met de elektrische gitaar kwam ik bij de popcursus terecht, waar ik de mogelijkheid kreeg om jongeren muziekles te geven. In deze kennismakingscursus met popmuziek werden de leerlingen basisvaardigheden op het standaard popinstrumentarium aangeleerd die vervolgens gebruikt konden worden voor het maken van een eigen popnummer. Toen de popcursus niet alleen aan jongeren meer gegeven werd was de noodzaak groot om allerlei bijscholingen te volgen, die gegeven werden door bekende en gelouterde muzikanten.

Landelijke bekendheid
Ik heb met de popcursus landelijke aandacht gekregen door samen met verstandelijk beperkte leerlingen mijn medewerking te verlenen aan tv programma’s zoals Kopspijkers, Down Met Johnny en Knoop In Je Zakdoek.

Tijdens de popcursus word ik geassisteerd door een team enthousiaste vrijwilligers:
– Jeffrey Dijcks
– Danny Postma
– Leon Dirks
– Esther Duineveld
– Leida Out

Bij Cultuurcentrum Heemskerk geef ik op dinsdag, woensdag en donderdag les.

Contact:
popcursus@xs4all.nl