Coutier Rademaker

Viool
Mijn naam is Coutier Rademaker (1954), vader van twee zonen waarvan de jongste, Daan, ook viool speelt. Ik heb mijn opleiding tot Suzuki viooldocent bij Christophe Bossuat (Frankrijk) en Kerstin Wartberg (Duitsland) gedaan.

Plezier, humor en inspiratie
Voor mij is er geen beter beroep denkbaar, want hij kan al zijn plezier, humor en inspiratie erin kwijt en bovendien is vioolspelen echt een ambacht dat steeds weer om een frisse blik vraagt.  Niets mooiers dan dit moeilijke instrument te laten spreken en samen met leerlingen de geheimen te ontrafelen.

Motivatie en doorzettingsvermogen
Ik heb ruime ervaring met theater, improvisatie en straatmuziek  en heeft in contact met het publiek ervaren hoe belangrijk aanwezigheid is voor een muzikant. Op straat ben je je publiek zo kwijt als je je even minder dan 100% geeft. Vanuit die achtergrond verwacht ik van mijn leerlingen dat ze gemotiveerd zijn en doorzettingsvermogen hebben.  Talent is mooi meegenomen, maar veel belangrijker is de bereidheid om contact aan te gaan met dit instrument. Want zo groei je niet alleen als muzikant, maar ook als mens.

Bij Cultuurcentrum Heemskerk geef ik op maandag en dinsdag les.

Contact:
coutier@ziggo.nl