Brendan Conroy

Cello en Strijkorkesten

Ik ben geboren in Australië, waar ik twintig jaar werkte als uitvoerend musicus en docent en speelde bij het Diemen Quartet, en met het Tasmanian Symphony Orchestra en het Sydney Symphony.  Ik speelde in Argentinië, de VS, Canada, China, Japan, Singapore, Macau en in vele concertzalen in Europa en Australië.
Sinds mijn verhuizing naar Nederland in 2013 speelde ik al in verschillende kamermuziek ensembles. Recente projecten zijn een opname van werken voor cello en harp, en concerten voor hedendaagse kamermuziek in Amsterdam.

20 jaar ervaring
Al ruim twintig jaar geef ik les, op alle niveaus en aan alle leeftijden. Van absolute beginners tot conservatoriumniveau, en van 3 tot 83 jaar. Ik heb jeugdorkesten gedirigeerd en ik kan mijn leerlingen ook op de piano begeleiden.

Suzuki-methode
Ik ben gecertificeerd docent van de Suzuki-methode, een wereldberoemde Japanse methode voor het onderwijzen van kinderen vanaf drie jaar. Het uitgangsprincipe van deze methode is dat alle kinderen een instrument kunnen leren bespelen. De ouders worden bij de lessen betrokken en er ligt een sterke nadruk op de auditieve ontwikkeling.
Naast deze methode heb ik ook veel ervaring met andere, traditionele en nieuwe methoden van cello spelen en onderwijzen. Ik put uit al deze methoden om mijn lessen aan te passen aan wat de leerling nodig heeft.

Bij het Cultuurcentrum geef ik op de dinsdag les.

Contact:
brendanconroy7000@gmail.com