Maerten van Heemskerckplein 5
1964 EZ Heemskerk

Column September

14 september 2017

De komende weekenden is er in Heemskerk en Beverwijk van alles te doen op cultuurgebied. Heel opvallend is dat het allemaal voorbeelden zijn van goede samenwerking. Waar in de raadszalen van Heemskerk, Beverwijk en Velsen de meningen en emoties over samenwerking en fusie ver uiteenlopen, wordt in de praktijk al volop samengewerkt. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het leuk en goed is en je samen zoveel meer bereikt dan alleen.

Komend weekend zullen in Beverwijk en Heemskerk heel veel culturele instellingen, (amateur)kunstenaars en organisaties zich aan het grote publiek presenteren. U kunt zaterdagochtend de 16de starten in Heemskerk waar de Cultuurmarkt de hele dag een podium biedt voor letterlijk honderden Heemskerkers die voor u zullen zingen, musiceren, exposeren en dansen. In de Vrijburcht neemt u een kijkje bij het Korenfestival met koren uit de regio. Aansluitend kunt u door naar Beverwijk waar de feestelijkheden voor Beverwijk uit de Kunst zaterdagavond starten en de hele zondag door gaan.

Het weekend van 22, 23 en 24 september vindt er weer zo’n mooi samenwerkingsproject plaats. Aan de theatermanifestatie de Schemering in de kasteeltuin van Assemburg, doen tal van organisaties, muzikanten, spelers en vrijwilligers uit Heemskerk, Beverwijk en Velsen mee.

Deze cultuurmaand wordt op 1 oktober afgesloten met het IJmond Gitaarfestival. In en rond het Kennemertheater zullen gitaristen en gitaarleerlingen uit Beverwijk, Heemskerk en Velsen hun beste beentje voor zetten en laten zien hoe divers gitaarmuziek is. Van singer-songwriters tot klassiek, flamenco en  rock, alles komt voorbij.

Cultuur ligt deze maand letterlijk om de hoek. De inwoners van Heemskerk, Beverwijk en Velsen hoeven alleen maar te hopen op mooi weer en lekker te genieten van alles wat cultureel IJmond te bieden heeft.