Column mei 2017

16 mei 2017

Column Mirjam du Cloo, Cultuurcentrum Heemskerk

Wij gaan verhuizen! Alle partijen zijn blij met de plannen en het blijft binnen het budget, dus de verbouwing kan beginnen. Vanaf januari zijn we de nieuwe buren van de bibliotheek in het gemeentehuis. Het cultuurcentrum wil de culturele huiskamer van Heemskerk worden. Een plek waar je zomaar even binnen loopt om te kijken wat voor activiteiten er zijn. Waar spontane optredens door leerlingen gegeven worden en open repetities van de koren en orkesten zijn. Waar scholen op bezoek kunnen komen voor een workshop of voorstelling. En waar amateurkunstenaars, culturele ondernemers en vrijwilligers van culturele verenigingen elkaar kunnen ontmoeten en samen mooie plannen kunnen maken voor nog meer cultuur in Heemskerk!

Het idee van een open en toegankelijke ruimte hebben de architecten heel mooi uitgewerkt. Met veel glas worden de lokalen licht en kunnen mensen van binnen én van buiten zien wat er allemaal gebeurt. De muziekdocenten reageren dan ook enthousiast op de tekeningen. Belangrijk in het ontwerp is de centrale ruimte die we delen met de bibliotheek. Er komt geen scheidingsmuur en we gaan elkaars ruimtes en faciliteiten gebruiken. Fijn voor ons, voor onze leerlingen en voor de bezoekers van de bibliotheek.

Hoe mooi zou het zijn als in het gemeentehuis ook een podium komt. Een plek waar de vrijwilligers van De Cirkel hun werk kunnen voortzetten en amateurkunstenaars en verenigingen hun lezingen, filmavonden, theatervoorstellingen, opvoeringen, concerten en presentaties kunnen houden. Het liefst houden we ook de HKH als goede buur en we hopen dat er ook voor hen ruimte wordt gevonden. Met de vrijwilligers van Kijk, die mooie exposities in de hal blijven organiseren, zijn alle cultuurvormen dan aanwezig. Samen kunnen we echt iets moois laten ontstaan waar alle inwoners van Heemskerk veel plezier aan zullen beleven.