Column juli

24 augustus 2017

In het afgelopen jaar heb ik veel enthousiaste mensen ontmoet die zich als vrijwilliger inzetten voor Heemskerk en haar bewoners. Ik kwam ze overal tegen. Op gemeentebijeenkomsten en tijdens raadsvergaderingen waar betrokken burgers van zich lieten horen. Ik zag ze actie voeren voor De Nozem en De Non en De Cirkel. Het zijn vrijwilligers die grote evenementen zoals het Smeltfeest, gitaarfestival IJmond, het Zomerfestival en de theatermanifestatie Assumburg organiseren. Natuurlijk onze bovenburen van de HKH die zich inzetten om de geschiedenis van Heemskerk te behouden. Alle koren en orkesten met hun bestuursleden die veel vrije tijd in hun vereniging stoppen. De plantopa’s, oud tuinders, die kinderen leren hoe ze hun moestuin onderhouden. De vrijwilligers in de bibliotheek, de mensen die de exposities van Kijk organiseren, de tuin in Assemburg onderhouden, de reporters van Heemskerk FM en 251 TV, teveel om op te noemen.

En dan is er ook nog een grote groep officieuze vrijwilligers, of te wel de ouders. Ik kwam ze regelmatig tegen bij onze eigen activiteiten; ze hielpen concerten organiseren en presenteren, brachten hun kinderen, sjouwden met instrumenten, hielpen met repeteren.  Ze reden de schoolklassen naar het theater en gingen mee als begeleider. Ook bij activiteiten van onze partners zijn ze aanwezig. Ze schenken limonade, maken hapjes, bakken cakes, rijden kinderen heen en weer, naaien kostuums, helpen achter de schermen en klussen op het schoolplein.

Zonder al deze vrijwilligers zou Heemskerk zoveel minder leuk zijn. Dus bij deze een welgemeend: Bedankt! En geniet van jullie welverdiende vakantie.

Mirjam du Cloo

Ps. Wij zoeken nog vrijwilligers voor volgend seizoen! O.a. verkeersregelaars voor de Cultuurmarkt op 16 september en het hele jaar door begeleiders voor schoolbezoeken aan theater- en muziekvoorstellingen.