Maerten van Heemskerckplein 5
1964 EZ Heemskerk
Telefoon: 0251 836 003

Column januari 2018

30 januari 2018

Column Januari Heemskerkse courant

We zijn verhuisd! Vanaf de kerstvakantie zijn we te vinden op onze nieuwe locatie. Onder 1 dak met de gemeente en de bibliotheek. Een gezellige drukte zo’n eerste week; kennismaken met de bibliotheek medewerkers, nieuwsgierige bezoekers die even komen kijken, docenten die elkaar weer tegenkomen na jarenlang op verschillende locaties te hebben gewerkt.

De nieuwe start gaat gepaard met veel opruimen. Lang niet alle spullen die op de Kerklaan lagen werden nog gebruikt. Die spullen geven we nu liever een 2de huis bij mensen en organisaties die er plezier van hebben. Er is de afgelopen maanden al veel meegegaan met leerlingen en samenwerkingspartners. Komende zaterdag (20 januari van 12 tot 16 uur) is er een garagesale waar iedereen zijn slag kan slaan. Wat overblijft gaat naar de kringloopwinkel. Mijn zoontje pingelt ondertussen heel gelukkig op de afgeschreven xylofoon die ik voor hem mee nam, vanaf 7 uur ‘s ochtends.   

Een onverwachtse vondst waren schriftjes uit de jaren 60 met notulen van de bestuursvergaderingen van de Volksmuziekschool Heemskerk. Ik las het verlag van 6 januari 1966. Het bleek dat de toenmalige directeur en ik opvallend veel dezelfde werkzaamheden hadden in de eerste weken van januari. In 1966 was de muziekschool ook een zelfstandige stichting, met bestuursvergaderingen die voorbereid moeten worden. Ze waren net hun nieuwe locatie de Bloemlust aan het inrichten en moesten stoelen, tafels en gordijnen aanschaffen. Er waren wat uitdagingen met de verwarming.  Er werd een programma gemaakt voor de officiële opening (toen april 1966, nu 17 februari 2018). Om het onderlinge contact tussen de docenten te vergroten werd voorgesteld ‘op geregelde tijden een gezellige bijeenkomst van het lerarencorps en het Dagelijks Bestuur te houden’. Wij hadden afgelopen zondag een gezellige borrel met docenten, medewerkers, bestuursleden en hun partners en kinderen. De ingekomen stukken bestonden vooral uit rekeningen. Tot zover weinig nieuws in 52 jaar…