Column augustus

24 augustus 2017

Veel mensen staan met oud en nieuw stil bij het afgelopen jaar en maken goede voornemens voor het volgende jaar. Ik zelf heb dat moment altijd in de zomervakantie. Natuurlijk als kind al; een nieuwe groep, nieuwe juf of meester en soms zelfs een nieuwe school. Na mijn studie ging ik direct werken in de kunsteducatie en ook daar loopt het werk parellel aan de scholen. Plannen worden gemaakt per schooljaar en in de zomer is er een zomerstop. Komt nog eens bij dat ik in de zomer jarig ben, wéér een jaartje erbij. Voor mij is de zomer dus altijd een natuurlijke overgang geweest naar een nieuw jaar, met nieuwe mogelijkheden, kansen en voornemens. Er is dan tijd om het meestal hectische afgelopen jaar te overdenken, het liefst in de zon op een mooie vakantieplek. Dit jaar geldt dat des te meer omdat ik in augustus ook nog 1 jaar werk voor het Cultuurcentrum Heemskerk, wat dan ook 1 jaar bestaat.

Terugkijkend ben ik blij dat ik vorige zomer de stap heb genomen. Het was soms een achtbaan, veel hollen en weinig stilstaan, maar wat hebben we veel voor elkaar gekregen. Eerst de meest dringende en praktische zaken; een bankrekening, computers die werken, een website en een eigen telefoonnummer. Maar al snel waren er nieuwe plannen en mogelijkheden; nieuw aanbod voor de basisscholen, samenwerking met welzijnsorganisaties en de winkeliers, verhuisplannen, concerten, open dagen en de cultuurmarkt. En ook nog veel voornemens en ideeën hoe het nóg beter en leuker kan. Genoeg plannen om nu de vakantie voorbij is weer met volop energie te beginnen.

Ps. Meer muziek gaan maken is ook een heel goed voornemen! Onze nieuwe cursusbrochure ligt o.a. in het gemeentehuis, bij ons op de Kerklaan en de locaties van Welschap.