IkToon Heemskerk

IkToon
Iktoon is een landelijke organisatie die amateurkunst in de schijnwerpers zet. Eens per jaar in de maand juni wordt daar in heel Nederland extra aandacht aan besteed. Diverse deuren worden opengezet voor de ruim 6 miljoen kunstbeoefenaars in Nederland. Neem eens een kijkje op hun website www.iktoon.nl

IkToon Heemskerk
Cultuurcentrum Heemskerk vindt uitingen in welke kunstvorm dan ook (dans, theater, muziek, literair, schilderen, fotografie, beeldend) erg belangrijk. Door het uitvoeren van een kunstvorm wordt je blij, het schept een band en laat andere mensen de schoonheid van het leven zien.

We ondersteunen amateurkunst, daar waar mogelijk. Twee keer per jaar organiseren we een netwerkbijeenkomst en eens per jaar een cultuurvloer, waar vraag en aanbod, elkaar aanvullen en versterken onderling afgestemd kan worden. Wil je daar graag bij zijn? Meld je dan even aan. Verder kan er altijd advies en ondersteuning gevraagd worden en kun je gebruik maken van de facebookgroep ‘IkToon Heemserk’. Deze groep biedt een digitaal podium. Amateurkunstenaars kunnen zichzelf op dit podium plaatsen of je kunt juist iemand vinden voor je evenement.

Wil je iets leuks in de buurt gaan doen? Kijk dan op onze evenementenkalender. Alle evenementen in Heemskerk, die bij ons bekend zijn, worden in de evenementenkalender op deze website geplaatst. Staat jou evenement er nog niet bij? Laat het ons weten!

Zaterdag 16 september organiseren we samen met diverse andere organisaties een Cultuurmarkt in het centrum van Heemskerk. Als je mee wilt doen of ideeën hebt over een dergelijk markt, stuur dan even een e-mailtje.

Amateurkunst in Cultuurcentrum Heemskerk
Op deze website vindt u  informatie over de koren, ensembles en orkesten in Heemskerk en hoe u zich bij hen kunt aanmelden. U kunt contact met ons opnemen voor het huren van ruimtes en instrumenten, voor advies op maat en voor de bemiddeling met de muziekdocenten, bandcoaches en dirigenten. Ook zijn er zangdocenten die korte cursussen stemvorming en individuele lessen aanbieden die uitermate geschikt zijn voor koorleden om hun techniek te verbeteren.

Contactgegevens:
Monique Schievink